UFD-Livsstil-Mad-8

Rigtig god ovnret med kylling, grøntsager og en fantastisk sovs med fløde og pikantost.
Nem ovnret med kylling, flødebagte rodfrugter og masser af smag.
Knasende sprøde mandler med cayennepeber, gurkemeje og havsalt. En dejlig sund og antiinflammatorisk snack, der er super nem at lave.
Nutella-snegle 13-11-2019 12:01
Der skal kun bruges 4 ingredienser til disse vanvittige lækre Nutella-snegle, som er super hurtige at lave.
Super nem gullaschsuppe med hakket oksekød - uden kartofler, så den er LCHF.
Laks i ovn med karry 13-11-2019 11:31
Rigtig god opskrift på laks i ovn med gulerødder, spidskål og en fantastisk cremet sovs med kokosmælk og karry.

UFD-Livsstil-Mad

Lebanese Wine Day 2019: Mød 20 libanesiske vinhuse til en unik vinsmagning af vinene fra det historiske vinland. Det er i København den 4. november og i Aarhus den 7. november.
Litchi, lime og grønne æbler i duft og smag. Blid syre og god balance. Veldrejet og sprød vin, som er læskende og top drikkeklar.
Delikat og sødmefuld, saftig og syrerig duft af gule æbler, litchi, limesaft og lidt tjørneblomster. Helstøbt og forførende.
Sorte oliven og lidt nellike i duften. Bagved ligger en elegant duft af kirsebær og hindbær. Denne Blaufränkisch bevæger sig lidt rundt i samme univers som en Pinot Noir, men er mere saftig.
Saftig og lidt sødmefuld duft af røde bær. Ribs, solbær og sure kirsebær med lidt bagvedliggende nelliker. Ret sprødt.
Dette skal man bruge ;) 405 g Perlebyg 1500 g Gulerod, uspec, rå 2500 g Vand direkte tappet fra hanen Dette skal man gøre ;)
Bagt spidskål med grønt 16-11-2019 17:42
Spidskål bagt 25 min i varmluft ovn 180*
Emil fra Møn har omdannet et gammelt hårdkogt Vesterbro-værtshus til en ambitiøs og hyggelig cocktailbar nær spillestedet Vega Københavns cocktailscene er for længst bl ...
Omelet m kød 15-11-2019 10:08
Omelet m diverse kød og grøntsager
Jordskok suppe 14-11-2019 17:57
Snit/svits/kog/blend/smag til
Eftersom det vist er kommet på mode at skamme sig over snart det ene og snart det andet, vil jeg for første gang anvende ordet kødskam i en restaurantanmeldelse. Det var bestemt ikke sk ...
Hverdagsmorgenmad
I dag har Burger King lanceret en vegetabilsk udgave af kædens klassiske Whopper, Ole Troelsø har smagt den, og filosoferer her lidt over Whopperens historie
Knoldselleri går i visse kredse under navne som ’rodfrugternes konge’ eller sågar ’Nordens trøffel’. Men i andre sammenhænge er den blevet indbegrebet af livsfornægtende askese og gastronomisk tristesse. Men sellerien kan give en humøret igen, når man har ’jeg savner sådan hakkebøf-blues’.
Danske grundvandsboringer lukker på stribe, og det danske vand er forurenet med pesticider. To ud af tre boringer må lukkes ned på grund af pesticidrester. Indlægget Forurenet grundvand i to ud af tre boringer blev vist første gang på Madforlivet.com.
Aarhus får fornemt besøg fra et af verdens ældste vinproducerende lande, når Restaurant Bardok holder georgisk vinsmagning med otte vinmagere.
Det new zealandske vindistrikt Marlborough blev i 1980'erne kendt for sauvignon blanc, men i de senere år har også pinot noir gjort sig gældende i Marlborough, som er New Zealands største og mest succ ...
Nomas René Redzepi afholdt det første "Mad"-symposium for fagfolk i 2011. Nu kan gastroentusiaster købe adgang til den hypede cirkel, hvor målet er at redde verden gennem maden ...
I lørdags åbnede Winemarket Goes Italian dørene i Ridehuset i Aarhus til en eftermiddags indblik i Italiens mangfoldige vinverden. Vinhandlere fra hele landet var med, da støvlelandet blev præsenteret fra nord til syd.
Når man skifter kødet ud med grønt, gælder det om at vælge retter, der er født grønne. På den måde savner man ikke hele tiden noget, råder Henrik Palle, som her disker op med den italienske klassiker melanzane alla parmigiana.
Jeg er netop kommet retur fra Arizonas varme, hvor jeg deltog i Institute for Functional Medicine’s spændende kursus om betydningen af en sund tarmbiota. Jeg kan næsten ikke … Læs mere → Indlægget Madforlivet Magasin No. 11: November blev vist første gang på Madforlivet.com.
Glutenfri jul 05-11-2019 22:10
Glutenfri jul er en bog med traditionsrigt julebagværk i glutenfri versioner, der bare smager. Det er en vidunderlig bog, smuk at sidde med og fyldt med gode opskrifter på lækkert bagværk, der hører julen til. Indlægget Glutenfri jul blev vist første gang på Madforlivet.com.
Har du også lyst til at få ny inspiration til hygge godt uden en masse tilsat sukker, så kan du hente god viden og inspiration i min nye … Læs mere → Indlægget Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed blev vist første gang på Madforlivet.com.
Denne råkostsalat tillader jeg mig at kalde verdens bedste, simpelthen fordi den er så god. Den hører til blandt mine favoritopskrifter, og jeg laver den ofte til frokost med en rest fisk eller grønne frikadeller. Indlægget Råkostsalat – verdens bedste med rødbeder og gulerødder blev vist første gang på Madforlivet.com.
Politiken sender et nyt selvstændigt månedsmagasin på gaden. Missionen er at skubbe til den grønne madbølge.
Denne linsegryde tåler ikke jag, men ellers er den nem at gå til. Og bliver der rester, kan de bruges i en salat næste dag.
Chilensk vin har længe været en salgssucces, men også hæmmet af sit image som lidt kedelig og forudsigelig. Det er en række producenter i fuld gang med at ændre på. Vi bad en række forhandlere komme med deres bedste bud på en hvid og en rød chilensk vin i to prisklasser og udvalgte de bedste inden for hver kategori.
Winelab.dk er klar med smageprogrammet for Winemarket Goes Italian. Du kan smage 295 italienske vine – fra nord til syd – når 18 vinhandlere og Winelab.dk åbner dørene til Winemarket Goes Italian
Vin er måske ikke det første, man tænker på, når turen går til Trappistøllens epicenter, Bruxelles. Men efter de første par klistrede, søde øl og eddikesure geuze, stiger trangen til et godt glas.
Oxidativ duft med lidt fersken og moden pære. God struktur og mundfornemmelse. Lækkert afrundet og med en flot afsluttende syre.
Med nu 206 bryggerier lanceres der øl som aldrig før. I rekordåret 2018 kom der hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017. Det fremgår af en oversigt lavet af Beerticker.dk, der har stået for oversigterne over nye […]
Med 206 er der rekordmange bryggerier i nyere tid i Danmark, viser Beerticker analyse for Bryggeriforeningen. Ved årtusindskiftet var der blot 12 bryggerier i Danmark. Men fra 2003 steg lysten til at brygge øl gevaldigt, således at der ved udgangen af 2008 fandtes 114 danske bryggerier. Derpå satte finanskrisen en dæmper på foretagsomheden, indtil det […]
Svits bacon i en gryde, til det er næsten sprødt, hæld herefter ...
Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den dryppe af i en ...
Danske bryggerier satser på nydelse frem for beruselse – mere drikkevenlige øl vinder frem. Den gennemsnitlige alkoholprocent på nye øl fra danske bryggerier er faldet markant de seneste fire år. Det viser en analyse, som Beerticker har lavet for Bryggeriforeningen. Baseret på Beertickers årlige liste over nye danske øl. I 2017 satte bryggerierne rekord med […]
Rekordmange øl blev lanceret i Storkøbenhavn, på Sjælland og i det meste af Jylland i 2017. Over halvdelen af alle nye øl kom fra Hovedstadsområdet. Det går kun én vej for antallet af nye øl i Danmark – og det er opad. Det blev til en rekord i 2017 med 1.622 nye danske øl. Sammen […]
Aldrig før er der åbnet så mange nye bryggerier på et år – nu er der 197. For fjerde år i træk kom der over 1.000 nye øl. I rekordåret 2017 kom der hele 1.622 nye øl på markedet i Danmark i 2017 – altså i gennemsnit næsten 4½ øl hver dag. Det fremgår af […]
Blend nødderne til mel.Tænd ovnen på 150º C.
Skræl kartoflerne, og kog dem i ca. 20-25 min., til de er møre. 
Brændende kærlighed 21-08-2016 12:15
Kartoflerne skrælles og koges i vand uden salt ca. 20-25 minutter (til de er så ...
Æblemost - fra æble til most
Pulled pork - røget på grill
Køerne dansede - Økodag 2013
Varme hveder - Store bededag
Fastelavnsboller - flere varianter
Mørbradgryde 03-05-2008 13:38
Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet på mørbraden. Skær mørbraden i ...
Brun koteletterne på begge sider, og krydr med salt og peber. Skyl ...
Boller i karry 18-03-2007 20:13
Kom vand i en gryde, tilsæt lidt salt, og bring det i kog.
Chili con carne 13-02-2007 20:26
Pil og hak løg, hvidløg og peberfrugt. Chilipeberet flækkes og kernerne fjernes, ...
Svensk pølseret 26-10-2006 20:52
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca.  2x1 cm. Kog kartoflerne til de er ...