UFD-Livsstil-Mad-8

Denne fantastiske one pot pasta med spidskål, squash og sprød parmaskinke smager fuldstændig forrygende. Den lækre pastaret bindes sammen af en knaldgod flødesovs med citron og parmesan, der lige giver det sidste pift.
Nem kylling i karry i fad 20-06-2019 10:43
Fremragende opskrift på kylling i karry i fad med grøntsager - en utroligt nem hverdagsret, hvor den cremede karrysovs giver masser af smag til hele retten, og ovnen klarer det meste af arbejdet.
Mega lækker spinatroulade med kylling og bacon samt spidskål en dejlig dressing, så resultatet er en perfekt blanding af sprødt og cremet. Brug den både som aftensmad, til frokost eller som del af en buffet.
Denne super lækre opskrift på oksekød i fad med låg af blomkålsmos er både nem og smager forrygende. En skøn ret, der tilmed er proppet med grøntsager.
Nem og lækker LCHF chokoladekage uden sukker. Der skal kun bruges 5 ingredienser og den er hurtig at lave.
Rabarberkylling i karry 19-06-2019 07:25
Virkelig god rabarberkylling i en cremet sovs med karry, ingefær og kokosmælk. Laves i ovnen, så den er ekstra nem.

UFD-Livsstil-Mad

Ærter med aioli 05-07-2019 00:00
Læg ærtebælgene direkte i let ulmende gløder, så får de en let brændt og røget smag, men uden at miste deres bid. Ærterne bør spises direkte fra bælgen.
Époisses i gløder 05-07-2019 00:00
Dette kan dårligt kaldes for en opskrift, men ikke desto mindre er det en af mine bålfavoritter. Når du først har prøvet den, er jeg sikker på, det også bliver en af dine. Du behøver ikke at bruge komælksskimmelosten époisses, enhver ost i æske eller trædåse fungerer.
Egentlig er dette mere et koncept end en opskrift, og du kan selv variere det. Det fungerer også med smage som gedeost, chorizo, kapers på stilk, sorte oliven osv. Bræk et par stykker af melonkødet med en ske; den ujævne overflade giver en flot karamellisering.
Frisk og elegant duft af grønne æbler og pærer med lidt kalket mineralitet i kanten i en balanceret struktur. Smagen følger med i samme harmoniske udtryk.
Lidt reduktivt og stenet præg i duften med en bagvedliggende gul æble- og blommefrugt med et diskret integreret og delikat fadpræg.
Makraron 15-07-2019 20:48
Idk
Æggekage med kartofler 15-07-2019 19:25
Bland alle ting sammen og steg det
Kyllingefrikadeller man 15-07-2019 18:51
Rør det hele sammen og steg
niels64 15-07-2019 16:13
salat
Lchf cheesecake 15-07-2019 07:34
Afgj
Sommervin: Uden syrah, ingen hermitage. Uden syrah, ingen côte rôtie. Uden syrah, en helt anden slags châteauneuf-du-pape. Men hvorfor er der da så ingen syrah fra Frankrig med i denne test? Fordi vi …
Bålmad er ikke hurtig mad, men skaber sanselig madlavning og smag. Her serverer kokken Nicolai Tram fire nemme opskrifter på snacks, der gør en aften om bålet ekstra lækker.
Sprøjtegift kan øge risiko for ADHD blandt børn. Sprøjtemidlet chlorpyrifos kan skade fostres og børns hjerner. Insektmidlet har været forbudt i Danmark siden 2012, men der er alligevel fundet … Læs mere → Indlægget Sprøjtegift kan øge risiko for ADHD blandt børn blev vist første gang på MadforLivet.com.
Multiresistente bakterier – omfanget er stigende. Multiresistente bakterier får (igen) forskere til at slå alarm. En gruppe danske forskere har for første gang undersøgt omfanget af smitte med resistente … Læs mere → Indlægget Multiresistente bakterier – omfanget er stigende blev vist første gang på MadforLivet.com.
Sommervin: Mon ikke en og anden dansk vinbonde sidste sommer i et svagt øjeblik ønskede sig en mark fuld af riesling-planter? Normalt anses Danmark for at være for køligt og ikke solrigt nok til at dy…
I går åbnede Restaurant Alchemist på Refshalevej med et forsigtigt brag, der stadig runger i mit baghoved, mens jeg forsøger at finde ud af, hvad det egentlig var, som skete. 
Røgede mandler 05-07-2019 00:00
De her mandler er så herligt enkle og samtidig vanvittig velsmagende. De fungerer som snack på bordet eller som godt element til grøntretter, hvor du vil have røg og sprødhed.
Hvis jeg skulle holde et frokostmøde i København, men helst var fri for storbyens travle centrum, kunne jeg finde på at holde mødet på Restaurant Tramonto. Den ligger i Carlsberg Byen oven på Hotel Ot ...
Intens og alligevel delikat duft af kvædechutney med lidt nelliker. Moden frugt i smagen fra fuldmodne Chenin Blanc druer med en relativt fyldig struktur.
Hypen om proteiner? 02-07-2019 23:27
Hypen om proteiner og kan man rent faktisk få proteiner nok uden kød? De fleste tænker nok stadig på kød som det første, når snakken falder på proteinkilder. … Læs mere → Indlægget Hypen om proteiner? blev vist første gang på MadforLivet.com.
Nyborg/Ørbæk: De fleste fynboer har måske opfattet Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri som nærmest én virksomhed. Men det er faktisk først nu, de to virksomheder slås sammen og skal drives sammen Det …
Kan insulinresistens forårsage fibromyalgi? Måske kan der være et spinkelt håb på vej til mennesker, der lider af fibromyalgi. En neurolog fra Texas har nemlig fundet indikationer på en … Læs mere → Indlægget Kan insulinresistens forårsage fibromyalgi? blev vist første gang på MadforLivet.com.
Det er ingen hemmelighed, at brødrene Braunstein laver whisky i Køge, men at de fremstiller 80.000 liter om året, og har lavet bourbon i ni år, overraskede Ole Troelsø, der som den første journalist e ...
Vegetarrestauranten Moment er navngivet sådan for at understrege ønsket om at arbejde med sæsonens råvarer, og derudover er målet at gebærde sig på en miljørigtig facon. Ikke blot om at ...
Muffins med ferskner 26-06-2019 19:28
Muffins med ferskner eller nektariner. Disse muffins er svampede, karamelsøde og lækre og smager godt som de er eller med lidt is eller creme fraiche. Ingredienser til otte … Læs mere → Indlægget Muffins med ferskner blev vist første gang på MadforLivet.com.
Noma blev nummer 2 og Geranium 5 da The Worlds 50 Best Restaurants-listen i dag blev offentliggjort med den franske Restaurant Mirazur som nummer et.
Duft af gule blommer og lidt våd sten. Kompleks og elegant. I smagen er der friske gule æbler, ferskner og honningmelon med lidt bagvedliggende modenhed.
Syrefriske skovjordbær og hindbær – nærmest som en belgisk lambic øl. Syrefrisk og mineralsk komposition med et lidt reduktivt udtryk.
Lørdag den 11. maj var der inviteret til Pinot-party, da Winemarket Goes Pinot havde samlet 20 vinhandlere og hele Pinot-familien til stor vinsmagning i Aarhus.
Winelab.dk er klar med smageprogrammet for Winemarket Goes Pinot. Over 350 vine fra Pinot-familien er åbne til smagning hos 20 vinhandlere den 11. maj i Aarhus.
Selvom Australien opfattes som ‘New World’ rent vinmæssigt, så var vinproduktionen godt i gang i flere områder allerede for over 150 år siden.
Med nu 206 bryggerier lanceres der øl som aldrig før. I rekordåret 2018 kom der hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017. Det fremgår af en oversigt lavet af Beerticker.dk, der har stået for oversigterne over nye […]
Jonas Tofterup er, som Winelab.dk kunne breake i fredags, den første dansker, der har gennemført vinverdenens hårdeste vinuddannelse, ‘Masters of Wine’.
Endelig skete det, som flere danskere har forsøgt i årtier, nemlig at opnå titlen som Danmarks første Master of Wine. Danske Jonas Tofterup med base i Spanien er i dag blevet Danmarks første Master of Wine.
Med 206 er der rekordmange bryggerier i nyere tid i Danmark, viser Beerticker analyse for Bryggeriforeningen. Ved årtusindskiftet var der blot 12 bryggerier i Danmark. Men fra 2003 steg lysten til at brygge øl gevaldigt, således at der ved udgangen af 2008 fandtes 114 danske bryggerier. Derpå satte finanskrisen en dæmper på foretagsomheden, indtil det […]
Fredericia: Hvepsene svirrer i luften, mens Kim Madsen og en lang række "vin-part-havere" er i gang med at høste årets første druer på Modavis vinmark ved Skærbækvej i Fredericia. Det var he…
Svits bacon i en gryde, til det er næsten sprødt, hæld herefter ...
Fredericia: Allerede på vej ned ad trappen kan man fornemme, at der foregår noget særligt i Robert Markussens kælder. En sød og frisk duft strømmer ud fra hjemmebryggeriet, som han har afsat et rum i …
Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den dryppe af i en ...
Danske bryggerier satser på nydelse frem for beruselse – mere drikkevenlige øl vinder frem. Den gennemsnitlige alkoholprocent på nye øl fra danske bryggerier er faldet markant de seneste fire år. Det viser en analyse, som Beerticker har lavet for Bryggeriforeningen. Baseret på Beertickers årlige liste over nye danske øl. I 2017 satte bryggerierne rekord med […]
Rekordmange øl blev lanceret i Storkøbenhavn, på Sjælland og i det meste af Jylland i 2017. Over halvdelen af alle nye øl kom fra Hovedstadsområdet. Det går kun én vej for antallet af nye øl i Danmark – og det er opad. Det blev til en rekord i 2017 med 1.622 nye danske øl. Sammen […]
Aldrig før er der åbnet så mange nye bryggerier på et år – nu er der 197. For fjerde år i træk kom der over 1.000 nye øl. I rekordåret 2017 kom der hele 1.622 nye øl på markedet i Danmark i 2017 – altså i gennemsnit næsten 4½ øl hver dag. Det fremgår af […]
Blend nødderne til mel.Tænd ovnen på 150º C.
Skræl kartoflerne, og kog dem i ca. 20-25 min., til de er møre. 
Brændende kærlighed 21-08-2016 12:15
Kartoflerne skrælles og koges i vand uden salt ca. 20-25 minutter (til de er så ...
Æblemost - fra æble til most
Pulled pork - røget på grill
Køerne dansede - Økodag 2013
Varme hveder - Store bededag
Fastelavnsboller - flere varianter
Mørbradgryde 03-05-2008 13:38
Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet på mørbraden. Skær mørbraden i ...
Brun koteletterne på begge sider, og krydr med salt og peber. Skyl ...
Boller i karry 18-03-2007 20:13
Kom vand i en gryde, tilsæt lidt salt, og bring det i kog.
Chili con carne 13-02-2007 20:26
Pil og hak løg, hvidløg og peberfrugt. Chilipeberet flækkes og kernerne fjernes, ...
Svensk pølseret 26-10-2006 20:52
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca.  2x1 cm. Kog kartoflerne til de er ...